Kärleken till skogen – pirret blev bad i mossan

För ett tag sedan skrev jag en blogg om det där pirret jag fått när jag börjat tänka på skogen och att göra något mer med den platsen. Det där pirret är ju en signal för mig att jag är någonting kraftfullt på spåret även om jag inte har hela bilden klar för mig från början.

Viskningen

De första signalerna jag fick var när jag såg en dokumentär på SVT play om Shinrun Yoku. Hur människan reagerar idag, precis som förr, på skogen och de upplevelser vi får när vi vistas i den. Något viskade i mig att det här är så galet rätt.

Jag har spenderat så många timmar i skogen som barn. Hade lite långtråkigt när morfar arbetade hårt med sin skog. Låg i mossan och tittade på talltoppar som vajade, himlen med molnen som formade sig. Väntade jäääätelänge på att han skulle plocka fram termosen och kall-falukorv-limpmackorna. Som det smakade när rasten väl kom.

Mina sinnen

Jag var ett med tiden, dofterna, smakerna och den fuktiga mossa jag låg på. Då visste  jag förstås ingenting om hypade termer som mindfulness, medveten närvaro eller skogsbad. Men det jag upplevde då tror jag är det så många saknar idag. Att totalt uppslukas och bara vara.

Shinrin Yoku betyder bada dina sinnen och i skogen händer det. Vi blir hjälpta att släppa det runt om oss och ge oss lite distans och chans till reflektion och återhämtning.

Skogsbada med #jobbasmart

Pirret har nu blivit till aktivitet. Och du kan vara med. I alla fall om du bor eller är i Stockholmsområdet. Tre datum för Skogsbad är bokade under våren, klicka  dig vidare til eventen: här för 13 marshär för 24 april eller här för 8 maj. Om du inte har Facebook maila till info@jobbasmrt.se för info.

Nu går jag på ledighet en vecka och tar med mig familjen till en annan plats i naturen. Åker till fjällen och hoppas på mycket snö!!! Saknar den.

Åter på kontoret 2 mars!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.