Mirakel – när det händer av sig självt

Jag har deltagit i och lett många möten och workshops där målet varit att teama ihop gruppen. Där vi strävat efter att närma oss, lära känna och förstå varandra. För att sen kunna bygga vidare på det i det större: organisationens WHY/vision/värdegrund. Det är inte alltid så lätt det där med att nå varandra på riktigt.

Men nu kan jag faktiskt ha hittat mirakel verktyget no 1!

Komorebi. Japanska ordet för att beskriva det ljus som silar ned genom trädens lövverk

Skogens magi

Ju mer vi lämnar tänkandet/görandet och kliver in i varandet desto ärligare upplever jag att vi blir. Det är som om våra fasader rasar av oss. Och det går så oerhört snabbt att koppla på varandet i skogen. Skogens magi!

Jag ser ett sådant autentiskt och direkt möte kollegor emellan på de ¨Skogsbad¨ för grupper som jag guidar. Hur titlar, hierarkier och stress liksom rinner av där vi stannar till vid den porlande bäcken. Samtalet tar en annan väg. Byter ton, saktar in och mjuknar. Vi är alla en del av något större där under talltopparna. Vi kommer närmre vår egen skit när vi sitter ner på en mossig sten. Blir lite mera ödmjuka och förstående till varandra. Och kanske får vi också på ett sätt lite bråttom; skynda att leva!!! Är det jag gör verkligen viktigt på riktigt? Livets förgänglighet gör sig påmint. Döden och förruttnelsen sticker i näsan när vi passerar kärret.

När vi kommer i kontakt med oss själva, släpper egots behov, huvudfotingens uträknande, blir vi en del av en större helhet. Blir ett med alltet. Det är som det blir lättare att se hur lika varandra vi människor är – men ändå olika! Vi mår bra av att hänga med varandra! Spegla! Skapa tillsammans!

Här är en av mina grupper som övar på att bara vara. Bilden är tagen under ett av mina ¨Skogsbad¨ vid Lida friluftsområde

Skogens magi, ja den trollar med oss! Nu skulle jag vilja vara flugan på väggen hos de här företagen/grupperna som varit med mig ute i skogen; få lyssna på det fortsatta samtalet. Vad var det för små guldkorn som vaskades fram och fångades upp där i skogen? Lämnades känslan kvar där, eller fick något följa med hem till vardagen?

Jag är alldeles säker på att när vi vet lite mer om varandra, när vi skalat av och istället öppnat upp oss för det som finns där under ytan, så kommer vi fungera bättre ihop och skapa större värde utanför oss själva. Så funkar det i alla fall för mig! Tacksam och lyckosam är jag som får utforska det här tillsammans med andra.

———————————————————————————————-

Just nu erbjuder jag bland annat Skogsbad för grupper via Lida Friluftsområde.  Finns massor av spännande utemöten vi kan kreera fram tillsammans! Kanske ser du framför dig en plats som skulle passa er ännu bättre. Kanske behöver vi starta i litet format; lite tallris på bordet och en lugn reflektionsstund? 

Om du blir nyfiken hör av dig så provpratar vi kring just ditt/ert behov!

 

 

Skickat från min iPhone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.